fejlec Elektroszmog hatásai | Elektroszmog mérése, kimutatása
im_02

Gyermekeink és az elektroszmog

im_01

Mi az elektroszmog?

Slide background

Az elektroszmog fajtái

Slide background

Az elektroszmog káros hatásai

im_05

Elektroszmog mentes lakókörnyezet kialakítása

Elektroszmog mérése, kimutatása

Elektroszmog kimutatása a lakókörnyezetben

Az elektroszmog érzékszerveinkkel közvetlenül nem észlelhető fizikai jelenség, jelenlétének kimutatása csak műszeres vizsgálatokkal lehetséges. Napjainkban már több gyártó is foglalkozik speciálisan erre a célra készült épületbiológiai határértékekhez igazodó mérőműszerek gyártásával. A műszerek használatához, a mért eredmények kiértékeléséhez és forrásuk meghatározásához megfelelő elektromos és épületbiológiai szaktudás szükséges.  Az elektroszmog mérésénél többféle műszer segítségével külön vizsgálják az elektromos és mágneses erőtereket valamint az elektromágneses sugárzást.

Elektroszmog kimutatása az emberi szervezetből

Az emberi test nem hordozza az elektroszmogot, az elektromos terhelés megszűnésével a káros hatások is eltűnnek szervezetünkből. Elektromos vagy mágneses erőterek illetve elektomágneses rádióhullámok nem maradnak az emberi testben, ezért közvetlen kimutatásuk csak a terhelt területen, pl. hálószobában, gyerekszobában lehetséges. Leggyakoribb elektroszmog okozta testfeszültség növekedés, az elektrostressz állapot az ágyban fekvő gyermek testén, úgynevezett testfeszültség méréssel kimutatható, de amint a gyerek kikerül ebből a terhelt térből úgy ez a hatás megszűnik és közvetlenül már nem mérhető.

Orvosi rendelőkben, természetgyógyászoknál végzett mérések az elektroszmog terhelés következményeit tudják kimutatni. Ebben az esetben a sejtek energiaszintjében létrejött elváltozásokat lehet mérni és nem magát az elektroszmogot. Abban az esetben, ha orvosilag kimutatható bioenergetikai problémák tapasztalhatók gyermekeink szervezetében, az orvosi mérések elektroszmog terhelésre utaló eredményeket mutatnak, úgy feltétlenül vizsgáltassa meg lakókörnyezetét épületbiológiában jártas elektromos szakemberrel!

Az emberi szervezetben jelentkező káros hatásokat, elváltozásokat orvosok, természetgyógyászok vizsgálják, míg ezen elváltozások kialakulásáért felelős elektroszmogot a lakótérben épületbiológus méri fel.

M2 Petőfi TV riport: http://www.petofilive.hu/video/az-elektroszmog-miatt-nem-tudunk-aludni